Primena za žene u reproduktivnom periodu


Zbog pojave menstruacije
i početka seksualno aktivnog života, žene u reproduktivnom periodu sklonije su razvoju vaginalnih infekcija. Mnoge žene nakon ciklusa obavezno dobiju vaginalnu infekciju.

Zašto se ovo dešava?

U toku menstrualnog ciklusa praćenog hormonskim promenama, dolazi i do poremećaja pH vaginalne flore, što posledično dovodi do nastanka infekcije nakon ciklusa. Primena FemmaBiotic-a u periodu ciklusa dovodi do povećanja laktobacila u vagini, regulacije pH i sprečavanja nastanka vaginalne infekcije nakon menstrualnog ciklusa. Oralno doziran FemmaBiotic se može koristiti i u toku menstrualnog ciklusa, za razliku od vaginalno aplikovanih probiotika koji u toku krvarenja nisu komforni za korišćenje.

Vaginalne infekcije najčešće nastaju usled:

  • pada imuniteta zbog stresa
  • dugotrajne upotrebe antibiotika i antigljivičnih lekova

Nošenje neadekvatnog veša, neredovna higijena, često korišćenje dnevnih uložaka, promena klime, putovanja, odlazak na bazen su samo neki od značajnih uticaja na narušavanje ravnoteže vaginalne flore koji vode ka nastanku vaginalnih infekcija.

Vaginalne infekcije su najčešće izazvane:

  • bakterijama (bakterijska vaginoza)
  • gljivicama (kandidijaza)

Koliko je važno lečiti vaginalne infekcije, toliko je od izuzetnog značaja i prevenirati njihov nastanak. Potpuna terapija vaginalnih infekcija podrazumeva obaveznu upotrebu vaginalnih probiotika.

Primenom samo jedne kapsule FemmaBiotic-a dnevno vrši se nadoknada laktobacila u vaginalnoj flori, prevenira nastanak vaginalnih infekcija i predstavlja kompletan tretman vaginalnih infekcija.

Veoma često, zbog blizine organa intimne regije žena, vaginalne infekcije se javljaju zajedno sa infekcijama urinarnog trakta, koje prati bol i peckanje pri mokrenju. Urinarne infekcije su često uporne, ponavljajuće i dugotrajne.

Slab imunitet, prisustvo bakterije Ešerihia koli, smanjen broj “dobrih” bakterija povećava rizik za nastanak upornih i ponavljajućih urinarnih infekcija. FemmaBiotic pomaže u tretmanu i prevenciji urinarnih infekcija, akutnih, hroničnih i ponavljajućih.

 
 

Upotreba kontraceptiva (hormonske terapije) dovodi do narušavanja vaginalne flore koja je kao takva pogodno tle za razvoj infekcije.

Primenom FemmaBiotic-a nadoknađuje se broj „dobrih” bakterija, uspostavlja normalna vaginalna flora i sprečava nastanak infekcija.

Pored regulacije hormonskog statusa, zdrava vaginalna flora je izuzetno važna u pripremi za trudnoću.
Česte vaginalne infekcije koje se ne leče, mogu da se prošire na matericu, jajovode i jajnike, što je čest uzrok steriliteta kod žena. Pravovremeni tretman vaginalnih infekcija uz primenu FemmaBiotic-a, direktno utiče na smanjenje pojave vaginalnih komplikacija.

Sve pacijentkinje koje se pripremaju za trudnoću, kao i one koje su u procesu IVF-a, potrebno je da imaju uredan ,,sterilan“ vaginalni bris. Za uredan bris i kasnije zdravu trudnoću, pored antibiotske terapije, bitna je i primena FemmaBiotic-a 1 kapsula dnevno pre koncepciono.

Čak 40% žena je sklona nastanku vaginalnih gljivičnih infekcija. Gljivične infekcije se javljaju u slučaju stresa, pada imuniteta, nakon upotrebe antibiotika, kako lokalnih tako i sistemskih. Pored smanjenja broja laktobacila u vaginalnoj mikrobioti, dolazi i do poremećaja vaginalnog pH, što često dovodi do pojave ponovnih vaginalnih infekcija. Najčešći uzročnik gljivičnih infekcija je gljivica Candida albicans.

U terapiji se uključuju antimikotici, koji unište gljivicu, ali ne povećavaju broj laktobacila. Zbog toga je potrebno uzeti i FemmaBiotic, koji povećava broj laktobacila, reguliše vaginalni pH i sprečava nastanak ponovnih gljivičnih infekcija.

FemmaBiotic se primenjuje u tretmanu gljivičnih infekcija jedna kapsula dnevno.

Primena antibiotika kod bakterijske vaginoze uništava štetne bakterije koje su uzrok infekcije, ali i “dobre” bakterije normalno prisutne u vaginalnoj flori, što nakon određenog vremenskog perioda dovodi do ponovnog razvoja infekcije.

Primena FemmaBiotic-a odmah nakon antibiotske terapije predstavlja idealno rešenje, jer obnavlja vaginalnu floru i na taj način sprečava nastanak ponovnih infekcija.

Mnogobrojna istraživanja ukazuju da primena probiotika ima pozitivan efekat na zdravlje ljudi i da probiotici pojačavaju imunitet.
Posebno je važna primena probiotika za žene sa trostrukim efektom, primena probiotika za regeneraciju gastrointestinalnog trakta i probiotika za održanje vaginalnog i urinarnog zdravlja.

Crevna mikrobiota predstavlja jedan od ključnih elemenata u imunološkoj sistemskoj odbrani organizma. Gatrointestinalni trakt je najveći imuni organ u telu, sadrži oko 80% svih ćelija koje proizvode antitela koja su značajna za odbranu našeg organizma.

FemmaBiotic na prirodan način povećava aktivnost ćelija imunog sistema, poboljšava lokalni i sistemski imunitet, podstiče stvaranje antitela. Samo 3 nedelje uzimanja FemmaBiotica povećava aktivnost odbrambenih ćelija, što dovodi do jačanja imuniteta.

FemmaBiotic održava i vaginalno zdravlje žene, jer poboljšava lokalni vaginalni imunitet.

Često se dešava da određeni zdravstveni ginekološki problem ,nažalost, možemo rešiti isključivo hirurškim putem. U pripremi za intervenciju potrebno je da vaginalni bris bude uredan.

Pored visokih doza antibiotika, potrebno je primeniti i FemmaBiotic pre i nakon hirurških intervencija.

 
 
Primena FemmaBiotic-a za ostale kategorije žena

Ključ dobrog intimnog zdravlja