Moje iskustvo sa FemmaBioticom: gljivična infekcija u trudnoći

Trudnice su veoma osetljive i podložnije infekcijama zbog promena hormonskog statusa. Najčešća infekcija koja se javlja u toku trudnoće je gljivična infekcija. Gljivična infekcija se najčešće leči antimikoticima, koji uništavaju gljivice koje su uzrok infekcije, s tim što nakon kratkog vremenskog perioda dolazi do ponovnog javljanja infekcije.
Delimo sa vama iskustvo sa FemmaBioticom naše pacijentkinje Marije, koja je u dogovoru sa svojim ginekologom nakon pojave gljivične infekcije u trudnoći krenula redovno da ga pije.

Marija kakvo je tvoje iskustvo sa gljivičnom infekcijom u trudnoći?

Nikada pre nisam imala vaginalne infekcije. Uvek sam vodila računa o ishrani i intimnoj nezi. Redovno sam išla na ginekološke preglede i uvek je sve bilo u redu. Gljivičnu infekciju sam prvi put dobila u trudnoći. Tada sam se prvi put jako uplašila za svoju bebu. Nikada pre nisam imala problem sa vaginalnim infekcijama i prosto nisam znala kako da reagujem i šta da očekujem. Ginekolog mi je objasnio da je zbog hormonskih promena i menjanja pH vagine došlo do razvoja gljivične infekcije – kandide.

Koji simptomi su ti ukazali na to da je u pitanju gljivična infekcija?

Prvo sam primetila beli sirast sekret na donjem vešu. Zatim su krenuli bolovi prilikom mokrenja, jak svrab i crvenilo. Takođe sam osećala umor i bol u zglobovima. Koliko god da sam spavala i odmarala se umor je i dalje bio prisutan. Ovi simptomi su mi bili crvene lampice za odlazak kod ginekologa.

Koje korake si preduzela kako bi se rešila gljivične infekcije?

Odmah sam otišla kod ginekologa. Uradili smo bris iz vaginalnog sekreta i potvrdili kandidu. Ginekolog mi je rekao da je kandida nažalost česta pojava kod trudnica, ali da ne utiče na rast i razvoj bebe, ali da dugotrajna infekcija može da dovede do ranijeg porođaja što baš nije poželjno. Dobila sam terapiju antimikoticima. Nakon prve terapije kandida se povukla, ali se nakon izvesnog perioda ponovo vratila.

Kakvo je tvoje iskustvo sa FemmaBioticom u borbi protiv gljivične infekcije u trudnoći?

Na internetu sam pročitala iskustvo jedne trudnice koja je uz pomoć FemmaBiotica uspela da se reši gljivične infekcije i kandide. Posavetovala sam se sa mojim ginekologom i odlučila da probam. Pored terapije koju mi je lekar preporučio i mesec dana redovnog konzumiranja FemmaBiotica po jednu kapsulu na dan – infekcija je nestala. Nisam mogla da verujem! Doktor mi je preporučio da nastavim sa uzimanjem FemmaBiotica minimum 3 meseca pa da ponovim nakon izvesnog perioda kako se infekcija ne bi vratila. Redovnim konzumiranjem FemmaBiotica održava se vaginalna flora zdravom i sprečava nastanak infekcija. FemmaBiotic mi je pomogao da se rešim kandide. I dalje redovno preventivno pijem FemmaBiotic kako bih imala zdravu trudnoću i neometani porođaj.

Kako da imate zdravu i bezbrižnu trudnoću uz vaginalni probiotik FemmaBiotic?

Gljivična infekcija se najčešće leči antimikoticima, koji uništavaju sve štetne bakterije koje su uzrok infekcije, ali i one “dobre” bakterije koje su normalno prisutne u vaginalnoj flori, što nakon vrlo kratkog vremenskog perioda ponovo dovodi do razvoja vaginalne infekcije. Nakon terapije antimikoticima je obavezna primena FemmaBiotica kako bi se nadomestio broj dobrih bakterija (laktobacila) i na taj način se sprečila ponovna pojava vaginalnih infekcija. Više saveta možete pronaći ovde.

Kako da izbegnete gljivičnu infekciju u poslednjem trimestru trudnoće?

Gljivične infekcije mogu da budu veoma opasne ukoliko se jave u poslednjem trimestru trudnoće. U ovom periodu one mogu da se prenesu u toku porođaja na bebu. Beba može da dobije gljivičnu infekciju u ustima (sor) ili pelenski ojed. Ove infekcije se kod bebe lako leče, ali problem može nastati kada se u toku dojenja infekcija prenese na bradavicu, odakle može dospeti u unutrašnjost dojke. Nekada ume da bude veoma teško da se infekcija izleči zbog konstantnog prenosa sa majku na bebu i obratno.

Zbog toga je važno da se u poslednjem trimestru i u periodu dojenja pije FemmaBiotic kako bi se održala vaginalna flora zdravom i sprečio nastanak vaginalnih infekcija. FemmaBiotic je specijalno formulisan i prilagođen trudnicama i ženama svih životnih dobi. Bezbedan je za primenu u trudnoći, od prvog dana trudnoće do porođaja. FemmaBiotic se uzima oralno, što je značajna prednost ukoliko trudnica krvari ili koristi dodatno vaginalete. Pored redovnih poseta ginekologu, zdrave ishrane, konzumacije FemmaBiotica postoje i dodatni saveti koje možete primeniti kako biste imali zdravu trudnoću: uvek nosite isključivo pamučni veš; izbegavajte usku sintetičku garderobu; ukoliko ste se oznojili obavezno promenite donji veš; izbegavajte parfemske gelove za tuširanje i sapune sa jakim mirisom. Koristite isključivo mlaku vodu i blage gelove za intimnu negu koji neće narušiti balans vaginalne flore.